Authentiek leiderschap verbindt

Ieder van ons zal zijn eigen innerlijke leiderschap op zich moeten nemen. Het gaat om de bereidheid eigen verantwoordelijkheid te nemen en te dragen zonder de omgeving te willen controleren. Om invoelendheid en het aangaan van duurzame verbindingen met mensen binnen je speelveld. Om ruimte te geven binnen kaders en te vertrouwen. Of het nu gaat om managers, medewerkers of burgers en zelfredzaamheid.

Van droom naar werkelijkheid

Wij kunnen je helpen bij het vertalen van je ambitie in concrete stappen en communicatie om draagvlak te krijgen voor de veranderingen. Zo kun je vernieuwingen zacht en succesvol laten landen. Of het nu gaat om klantgerichter werken, het verbeteren van onderlinge samenwerking, het uitleggen van wettelijke veranderingen en de gevolgen daarvan voor uw diensten of om mensen in beweging te krijgen, zodat ze de regie te pakken over zaken waarover ze zelf meer in control willen zijn.

Anders doen heeft invloed op de dynamiek binnen teams

Een veranderingsaanpak toepassen, vergt inzicht in interpersoonlijke vaardigheden van teams, van groepsdynamica en de onderliggende structuren en patronen. Wij laten je team zien en ervaren hoe deze dynamiek werkt en hoe je deze zelf kunt inzetten om resultaten te bereiken en veranderingen te realiseren.

Je wilt:

  • Weten hoe je medewerkers mee krijgt in belangrijke veranderingen
  • Compliant zijn waar dat moet, vernieuwend zijn waar dat kan
  • Duidelijk communiceren over veranderingen
  • Passie en betrokkenheid bewerkstelligen bij medewerkers
  • Co-creatie met klanten, medewerkers en stakeholders

shutterstock_267318632-1.jpg