In te zetten bij veranderingen en co-creatie

Het World Café is een werkvorm die je kunt inzetten als je wilt dat grote groepen mensen het gesprek met elkaar aangaan. Dat kunnen veranderingstrajecten of co-creatie sessie waarbij het nodig is dat het hele 'systeem' haar visie en mening met elkaar deelt. Bijvoorbeeld een organisatie, met klanten, haar werknemers en stakeholders. Hier kunnen collectieve mindmaps uit ontstaan zoals vroeger teksten en schetsjes op bierviltjes in het café, die bijdragen aan de verandering, draagvlak en/of het gezamenlijk creëren van wat dan ook.

Vragen en gesprekken die er toe doen

De kracht van deze werkvorm zit 'm in de eenvoud en het inzetten van de 'magie van de wijsheid van het collectief. Zoals weergegeven in de 4 afbeeldingen. In tegenstelling tot de oorspronkelijke werkvorm werken wij het liefst met een vaste gastheer per tafel om de kwaliteit van de gesprekken maximaal te borgen maar ook om de wrap up van alle gespreksrondes aan het einde te vereenvoudigen.

Schermafbeelding 2021-05-17 om 17.19.59.png
Schermafbeelding 2021-05-17 om 17.20.08.png
Schermafbeelding 2021-05-17 om 17.20.15.png
Schermafbeelding 2021-05-17 om 17.20.24.png

Meer weten over deze werkvorm?

In dit filmpje leggen ze het principe goed uit. Veel informatie is te vinden op www.theworldcafe.org. Hét boek over deze werkvorm, ook wel large scale interventie genoemd omdat die echt voor heel grote groepen bruikbaar is, is het boek hier rechts. Daar komen ook de bovenstaande afbeeldingen uit. Overigens is het World Café ook goed online te doen. Dus wachten tot na corona hoeft niet.

Je kunt mij ook een mailtje sturen als je vragen hebt:
tjandra@debv-mdc.nl. Ik denk graag met je mee.

WC boek.jpg